Voortbouwen op een rijk verleden

Samen met Veghel en Schijndel vormt Sint-Oedenrode vanaf 2017 de gemeente Meierijstad, een verwijzing naar het rijke verleden van het gebied.

Dat verleden is nog volop tastbaar in Sint-Oedenrode met zijn vele bezienswaardigheden zoals Kasteel Henkenshage, de Sint Martinuskerk, het historische marktplein, de Calvarieberg en de Knoptoren. Bouwwerken die net als de statige herenhuizen en industriële monumenten getuigen van de verschillende bloeiperioden die Rooi heeft gekend. Eerst als de kern van het Graafschap Rode, later als 'De oude vrijheid' onder de Meierij van 's-Hertogenbosch. En in het meer recente verleden als centrum van de regionale klompenmakerij. De Rooise Gaard bouwt voort op die lange historie, passend in de Rooise bouwtraditie.

Rooise Gaard - Voortbouwen op een rijk verleden
​Het comfort van nu, het karakter van weleer

U woont natuurlijk niet in het verleden, maar vandaag en morgen. De Rooise Gaard wordt dan ook gebouwd voor de toekomst. Buiten onderstreept de traditionele bouwstijl de band met vroegere tijden. Maar binnen vindt u volop ruimte en licht. In een huis met het comfort van nu en het karakter van weleer. Een woning die u bovendien op het lijf is geschreven. Dankzij de variëteit aan woningtypen en de mogelijkheden om zelf indeling en afwerking te bepalen.

​Wonen in het groen

De Rooise Gaard is niet alleen omgeven door natuur, ook in de buurt zelf is het groen straks ruimschoots vertegenwoordigd. Met sierlijke laanbomen, een schapenwei, lommerrijke plantsoenen en talrijke speelvoorzieningen voor kinderen. Ook de bestrating draagt bij aan het gemoedelijke straatbeeld. Daarvoor worden natuurlijke, kwalitatief hoogwaardige materialen gebruikt, zoals gebakken klinkerkeien. Doorgaand verkeer wordt om de wijk heengeleid, zodat u kunt genieten van een rustige en veilige leefomgeving.

Landelijk maar niet afgelegen

De Rooise Gaard is landelijk gelegen, maar zeker niet afgelegen. Alleen al in het historische centrum van Sint-Oedenrode vindt u meer dan honderd winkels en horecazaken.

Wilt u de stad in? Dan heeft u volop keus in de directe nabijheid. Met bijvoorbeeld de sfeervolle charme van Den Bosch en de levendige dynamiek van Eindhoven binnen een straal van zo'n 20 kilometer. In de Rooise Gaard is het kortom volop genieten van alles dat bourgondisch Brabant te bieden heeft.

Stad en streek binnen handbereik

De Rooise Gaard combineert landelijk wonen met een directe aansluiting op een uitgebreid netwerk van stedelijke voorzieningen.

Vanuit de wijk bereikt u in een oogwenk de snelweg A50. Van daaruit bent u binnen 15 minuten in Uden, Eindhoven en Eindhoven Airport. En ook bijvoorbeeld Den Bosch, Tilburg en Nijmegen liggen op slechts een half uur rijden. Sint-Oedenrode heeft daarnaast goede busverbindingen met de omliggende gemeenten en de steden Den Bosch en Eindhoven.

Thuis in het Groene Woud

Vanuit de Rooise Gaard loopt u zo Nationaal Landschap het Groene Woud in. Een mozaïek van bijzondere natuurgebieden en kleinschalige cultuurlandschappen tussen Den Bosch, Tilburg en Eindhoven.

Leembossen, beekdalen en vennen worden omgeven door oude bolakkers en kleine agrarische percelen. Daartussen verscholen liggen markante boerderijen, molens en kloosters. Als bewoner van de Rooise Gaard bent u in het Groene Woud geen recreant, u bent er thuis!

Verkaveling Rooise Gaard Sint-Oedenrode fase 4

Verkaveling Rooise Gaard Sint-Oedenrode